Fra de nøgne bare marker i randzonen

Uffe Elbæk

På mange måder kropsliggør Alternativets politiske leder bevægelsen fra periferi til centrum: Uffe blev født i 1954 i Ry langtfra landets centrale organer, men kom i kraft af sin karriere nærmere storbyen og bor i dag på Frederiksberg.
Også rent uddannelsesmæssigt startede han et sted, hvor de færreste politikere vælger at fange an, nemlig som socialpædagog fra Peter Sabroe Seminaret i Aarhus.
Sidenhen blev Uffe især kendt som kulturel iværksætter og grundlægger af uddannelsen Kaospiloterne, men det er indenfor politik, at Uffe fra 2009 og frem til i dag har brugt det meste af sin tid, og siden 2015 som politisk leder af Alternativet.

Energiakademiet er stolte af at byde Uffe Elbæk velkommen som gæsteblogger, for på trods af sin placering i landets magtmæssige centrum har Uffe et særligt øje for periferiens betydning i demokratiet. Det var helt derude, på de nøgne, bare marker i den politiske randzone, som få besøger eller regner for noget, at Alternativet blomstrede op, og den erfaring var vi nysgerrige efter at høre mere om på Den Positive Forandring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *